SÜTLÜ PALIZA( BİCİ BİCİ)



  •   MALZEMELER: 
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
ŞERBETİ İÇİN:
  • 5 su bardağı su
  • Çay kaşığının ucuyla gıda boyası
  • 1 su bardağı şeker
SÜTLÜ PALIZANIN YAPILIŞI:
  • 5 su bardağı süt bir tencereye koyulur.İçine yarım su bardağı şekerle bir bardak nişasta eklenir topak kalmayacak şekilde karıştırılır,ocağın üzerine alınır kaynara çıkana kadar karıştırılır. Palıza kaynamaya başlayınca katılaşır bir dakika kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır.Küçük boy tepsi alınır önce içi ıslatılır suyu iyice süzülür palıza tepsiye dökülür her yerine yayılır soğumaya bırakılır.Derin bir kaba beş su bardağı su koyulur,içine gıda boyası ve bir bardak şeker ilave edilir şeker eriyene kadar karıştırılır.İçine isteğinize göre buz eklenir.Soğuyan palıza kaselere dilimlenir,üstüne şerbeti dökülür buzlarından da koyulur.Servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorumlar