MALZEMELER:
- 8-10 adet tavuk baget
- 2 adet yumurta
- Tuz,karabiber,pul biber,tavuk baharatı,kekik
- Bir su bardağı un
- Yarım su bardağından biraz fazla galeta unu
- Bir çay bardağı su(yumurtayı çırpmak için)
KIZARTMAK İÇİN:
- Sıvı yağ
ÇITIR TAVUK BAGETİN YAPILIŞI:
- Tavuklar güzelce yıkanır düdüklüye koyulur tuz atılır tavukların üstüne çıkacak şekilde su koyulur 5-10 dakika pişirilir. Çok pişirilmez çünkü tavuklar dağılır kızartılamaz. Tavuklar bir kabın içine alınır soğumaya bırakılır.Bir kaba iki yumurta kırılır bir çay bardağı su ve tuz koyulur çırpılır. Başka bir kapta un, galeta unu ve baharatlar karıştırılır. Tavuklar iyice soğuyunca önce yumurtaya bulanır sonra unlu karışıma güzelce bulanıp kızgın yağda kızartılır.Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder