MALZEMELER:
- MUHALLEBİSİ İÇİN:
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 tane vanilya
- 1 tatlı kaşığı tere yağı
PORTAKAL JÖLESİ İÇİN:
- 3 su bardağı portakal suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
ALT TABANINA:
- 1 paket kakaolu bisküvi
PORTAKAL JÖLELİ MUHALLEBİLİ PASTANIN YAPILIŞI:
- Dikdörtgen borcam suyla ıslatılır kakaolu bisküviler borcama dizilir.Bisküvilerin kalın olmasını isterseniz 2 kat da dizebilirsiniz. Tencereye 1 litre süt koyulur içine irmik,nişasta,şeker katılır çırpacakla kaynara çıkana kadar karıştırılarak pişirilir katılaşınca içine vanilya ve tere yağı koyulur bir kaç dakikada böyle pişirilir.Bisküvilerin üstüne dökülür her yerine yayılır.Başka bir tencereye portakal suyu,nişasta,portakal kabuğu rendesi koyulur karıştırarak pişirilir katılaşınca muhallebinin üzerine dökülür biraz soğuyunca buzdolabına koyulur bir gece dinlendirilir.Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder