ŞEFTALİ REÇELİ



MALZEMELER:

  •  3 kilo şeftali
  • 2 kilo toz şeker
  • 1 tane aspirin 
  • Yarım çay kaşığı kadar limon tuzu
ŞEFTALİ REÇELİNİN YAPILIŞI:
  • Şeftaliler güzelce yıkanır kurulanır tencereye istediğiniz kalınlıkta dilimlenir.Yalnız dilimler ince olmasın reçel kuru olur.Dilimlenen şeftalilerin üzerine iki kilo şeker dökülür tencerenin kapağı kapatılır.3-4 saat dinlenmeye bırakılır.Reçellerde meyveler şekerde bekletildikleri zaman pişerken ezilmez daha diri kalırlar,hatta geceden şekere yatırıp sabah kalkıp pişirildiği zaman reçellerdeki meyveler daha diri ve güzel olurlar.Daha sonra ocağın altı yakılır kaynara çıkana kadar orta ateşte kaynara çıktıktan sonra en kısık ateşte bir saat on dakika kaynatılır. Kaynarken de üzerinde oluşan köpükler sürekli alınır.Bir saat olunca içine aspirin bir kaşığın içinde ezilir atılır,limon tuzu da ilave edilir on dakikada limon tuzu ve aspirinle birlikte kaynatılır sonra ocağın altı kapatılır.Soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra bir saat kadar tencereyle güneşte bekletilirse üzerinde hiç bir zaman küf oluşmaz.
Afiyet olsun.

Yorumlar