PATATESLİ ÇITIR RULO BÖREK




MALZEMELER:


  • 1 paket yufka
PATATESLİ İÇ HARCI İÇİN:
  • 5 tane orta boy haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber,kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İÇİNİN SOSU İÇİN:
     1 çay bardağı süt
    • 1 şişe sade maden suyu
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 yumurtanın beyazı
    ÜSTÜ İÇİN

    • 1 yumurtanın sarısı
    • Çörek otu,susam
    PATATESLİ ÇITIR RULO BÖREĞİN YAPILIŞI:

    - İlk önce haşlanan patatesler ezilir.Tavaya sıvı yağ koyulur,kuru soğan ve kırmızı biber doğranıp eklenir güzelce kavrulur,içine salçayla biber salçası eklenir onlarda kavrulur.Ezilen patatesler eklenir karıştırılır ocağın altı kapatılır.En son tuzu baharatları da eklenir karıştırılır.Sonra iç sos hazırlanır.Süt,maden suyu,yoğurt ve yumurtanın beyazı karıştırılır.Yufkalar tezgahın üzerinde tam açılır yarısına iç sosundan sürülür,yufka ikiye katlanır,patatesli harçtan üst tarafına düzgün bir şekilde yerleştirilir.(Şekildeki gibi)Patateslerin alt tarafına yine iç sostan her yerine gezdirilir.Patatesle beraber yufkalar rulo şeklinde katlanır.Dilim dilim kesilir fırın tepsisine dizilir.Bütün yufkalar bu şekilde hazırlanır.Dilerseniz patates yerine peynirde kullanabilirsiniz.Üzerlerine kalan sosun içine yumurtanın sarısınıda ekleyerek sürülür çörek otu serpilir.200 derecede önceden ısıtılmış fırında börekler kızarana kadar pişirilir.Sıcak sıcak servis edilir.

    Afiyet olsun.

    Yorumlar

    1. Ellerinize sağlık. güzel bir tarif olmuş. farklılık arayanlara tevsiye edilir. Eğitim Blog
      Hidroponik

      YanıtlaSil

    Yorum Gönder