KAYSERİ ETLİ EKMEĞİ



MALZEMELER:

  • HAMURU İÇİN:
  • Yarım kilo un
  • Yarım paket yaş maya(4 lü mayalardan)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
İÇ HARCI İÇİN:
  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 7-8 tane yeşil biber
  • 8-9 tane domates
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
KAYSERİ ETLİ EKMEĞİNİN YAPILIŞI:

-  İlk önce hamur yoğurulur.Derin bir kap içerisine un koyulur.Ortası havuz yapılır,içine tuz,maya ve ılık su yavaş yavaş dökülerek yoğurulur.Fazla yumuşak olmayan bir hamur yoğurulur.Hamur on dakika kadar dinlenmeye bırakılır.Bu sırada iç harç hazırlanır.Kıyma bir kap içerisine koyulur,içine biberler ve kuru soğanlar ufak ufak doğranır,baharatları ve tuzu atılır güzelce karıştırılır.Domateslerin ister kabuklarını soyulabilirsiniz yada soymadan ufak ufak doğrayabilirsiniz.Domateslerle sıvı yağda eklenip domatesleri ezmeden bütün malzemeler karıştırılır.Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınır uzunlamasına açılır eller ıslatılır kıymalı harçtan alınır hamurun üzerine düzgün bir şekilde yayılır kenarları hafif katlanır yağlı kağıt serili fırın tepsisine uzunlamasına yerleştirilir.Her tepsiye iki tane pide koyulur.200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Bütün hamur bu şekilde yapılır.Fırından çıkartılan pideler kenarlarına tere yağı sürülüp dilim dilim kesilir sıcak sıcak servis edilir

Afiyet olsun.

Yorumlar