İKİ RENKLİ KURABİYE




 MALZEMELER:

  • 200 gram margarin veya tere yağı
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İKİ RENKLİ KURABİYENİN YAPILIŞI:

-  Oda sıcaklığında bırakılmış margarin,sıvı yağ derin bir kap içerisine koyulur.İçine yumurtalar,pudra şekeri,vanilya ve kabartma tozu eklenir güzelce bütün malzemeler karıştırılır azar azar un ilave edilir yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur ikiye bölünür yarısına kakao eklenir yoğurulur.Tezgahın üzerinde iki hamurda merdane yardımıyla açılır biraz açılınca  kakaolu hamur beyaz hamurun üstüne koyulur iki hamur birlikte açılır.Hamurun kalınlığı normal olunca hamur yuvarlanır tepsiye koyulur üzeri streç filimle kapatılır buzdolabında yarım saat dinlendirilir.Dinlenen hamur dilim dilim kesilir tepsiye dizilir fırında 170 derecede üstleri hafif pembeleşene kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar