- 2,5 kilo domates
- Yarım kilo acı sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
ACILI EZME TURŞUNUN YAPILIŞI:
- Domates ve biberler güzelce yıkanır kurulanır.Biberler yuvarlak yuvarlak doğranır,sarımsaklar temizlenir domateslerle birlikte robotta iyice çekilir derin bir kabın içerisine koyulur.İçine yarım bardak sıvı yağ ile yarım bardak sirke eklenir,tuzu eklenir iyice karıştırılır.Tuzu kontrol edilir damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Sonra ezme kapaklı bir bidona veya kavanozlara doldurulur.Kapağı sıkıca kapatılır buzdolabında saklanır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder