ACILI EZME TURŞU







MALZEMELER:

  • 2,5 kilo domates
  • Yarım kilo acı sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

ACILI EZME TURŞUNUN YAPILIŞI:

-  Domates ve biberler güzelce yıkanır kurulanır.Biberler yuvarlak yuvarlak doğranır,sarımsaklar temizlenir domateslerle birlikte robotta iyice çekilir derin bir kabın içerisine koyulur.İçine yarım bardak sıvı yağ ile yarım bardak sirke eklenir,tuzu eklenir iyice karıştırılır.Tuzu kontrol edilir damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Sonra ezme  kapaklı bir bidona veya kavanozlara doldurulur.Kapağı sıkıca kapatılır buzdolabında saklanır.

Afiyet olsun.

Yorumlar