KUŞBAŞILI FIRINDA PATLICAN YEMEĞİ






MALZEMELER:


  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 350 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tere yağı
  • Tuz,karabiber,kimyon
  • 3 bardak sıcak su
Patlıcanları fırınlamak için: 1 çay bardağı sıvı yağ

KUŞBAŞILI FIRINDA PATLICAN YEMEĞİNİN YAPILIŞI:

-  Patlıcanlar alacalı soyulur,yuvarlak dilimlenir yarım saat tuzlu suda bekletilir patlıcanlar kara suyunu verince suları süzülür.Patlıcanlara sıvı yağ eklenir her tarafları yağlanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir fırında 180 derecede 30 dakika kızartılır.Etler tencereye koyulur tere yağı eklenir etler renkleri dönene kadar karıştırılır,soğanlar eklenir karıştırılır,soğanlarla etler biraz pişirilir salçayla biber salçası eklenir kavrulur sonra sıcak suyu eklenir yarım saat etler yumuşayana kadar pişirilir sonra domatesler,sarımsaklar,biberler,tuz ve baharatlar ilave edilir 5 dakika sonra ocaktan alınır.Fırın kabına patlıcanlar dizilir.Üzerine etli karışım yayılır fırında 180 derecede 30 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar