SUCUKLU MANTARLI PİDE





MALZEMELER:


  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta
  • 5,6 su bardağına yakın un
İÇ HARCI İÇİN:

  • 1 kase dilimlenmiş sucuk
  • 1 paket mantar
  • 2 tane kırmızı veya yeşil biber(acı veya tatlı tercihinize bağlı)
  • 1 kase peynir (herhangi bir peynir çeşidi olabilir) sıvı yağ
  • Karabiber,yarım çay bardağı
KENARLARI İÇİN:
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tere yağı
SUCUKLU MANTARLI PİDENİN YAPILIŞI:

-  İlk önce hamur yoğurulur.Un bir kaba koyulur içine yumurta kırılır,tuz atılır.1 bardak ılık suya 1 yemek kaşığı şeker ve maya konur karıştırılır maya aktif hale getirilir.Aktif hale gelen maya unun içine dökülür.Süt ile yağ da eklenir yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur mayalanması için bir saat dinlendirilir.İç harç hazırlanır sucuk ve mantarlar doğranır,peynir rendelenir.biberler doğranır,karabiber ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.Mayalanan hamurdan bezeler yapılır merdane yardımıyla açılır.Açılan hamur yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulur içine iç harçtan koyulur yayılır  kenarları katlanır pide şekli verilir.Tüm bezeler aynı şekilde yapılır fırında 200 derecede pişirilir fırından çıkartılan pideler kenarlarına sıvı yağ ile tere yağı karıştırılıp sürülür.Sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar