PEKMEZLİ AŞURE





MALZEMELER:


  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı börülce
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı döğme
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1 su bardağı incir
  • 1 su bardağı kuru sarı üzüm
  • 2 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı küncü
  • 1 su bardağı pekmez
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1,5 su bardağı toz şeker


AŞURENİN YAPILIŞI:


-  Nohut,fasulye,börülce ve döğme düdüklüde veya tencerede haşlanır.Haşlanan bakliyatlar başka bir tencereye koyulur.Kayısı,incir,üzüm yıkanıp tencerenin içine doğranır,üstüne bakliyatların üç parmak üstüne çıkacak şekilde su koyulur,pekmez, şeker eklenir (damak tadınıza göre miktarını arttırıp veya azaltabilirsiniz ) kaynatılır.Yaklaşık yarım saat kaynatılır suyu biraz katılaşınca üzümler,kayısılar pişince ocağın altı kapatılır.Aşureler kaselere koyulur üstlerine ceviz,fındık,fıstık ne arzu ederseniz koyulur.Küncü,çörek otu serpilir soğumaya bırakılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder