KUŞBAŞI KEBAP





MALZEMELER:


  • 1 kilo kuşbaşı doğranmış et
  • Yarım kilo kuyruk yağı

TERBİYESİ İÇİN :

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber,kimyon,yenibahar

KUŞBAŞI KEBAPIN YAPILIŞI:

-  Etlerin yumuşak olması için pişirmeden bir gün önce terbiyelenir.Etler ve kuyruk yağı kuşbaşı doğranır.İçine maden suyu,süt,sıvı yağ,pul biber ve baharatlardan yeteri kadar eklenir,sarımsaklar doğranır,salçası koyulur.Bütün malzemeler güzelce karıştırılır,streçle streçlenir buzdolabında bir gece bekletilir.Böylece etler yumuşacık olacaktır.Etler şişlere 2 et,1 kuyruk şeklinde saplanır ve mangalda pişirilir.Dilerseniz etlerinizi tavada da kısık ateşte pişirebilirsiniz.Bu terbiyeyle etler muhteşem lezzetli olarak pişecektir.

Afiyet olsun.

Yorumlar