FELLAH KÖFTESİ







MALZEMELER:


  • 3 su bardağı simit bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz,karabiber,kimyon

SOSU İÇİN:

  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz,karabiber
  • 1 çay kaşığı kadar limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tutam maydanoz
FELLAH KÖFTESİNİN YAPILIŞI:

-  Yoğurma kabına simit bulgur,irmik,biber salçası,tuz ve baharatlar koyulur,ılık suyla ıslatılır.Islatılan bulgurlar ılık suyla iyice yoğurulur.En sonunda un alınır köfte biraz daha yoğurulup toparlanır,küçük küçük kesilir yuvarlanır üstlerine parmakla bastırılır.Köfteleri haşlamak için tencereye su doldurulur kaynamaya bırakılır.Diğer taraftan sos hazırlanır.Tavaya sıvı yağ koyulur içine domatesler rendelenir kavrulur,salça eklenir domateslerle beraber kavrulur.Sarımsaklar sosun içine rendelenir,tuzu baharatları ve limon tuzu eklenir,yarım çay bardağı kadar su da eklenir iyice kavrulur.Kaynayan suyun içine köfteler atılır 10 dakika kadar haşlanır.Haşlanan köfteler süzgece dökülür.Suyu süzülen köfteler  büyükçe bir kabın içine alınır,üstüne hazırlanan sos dökülür karıştırılır.Köfteler servis tabaklarına alınır üstlerine maydanoz doğranıp serpilir.Servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar