SÜT BURGER








MALZEMELER:


  • PANKEK İÇİN :
  • 2 tane yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
KREMASI İÇİN MALZEMELER:
  • 100 gram sıvı krema
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 tatlı kaşığı bal
SÜT BURGERİN YAPILIŞI:

-  İlk önce krema yapılır.Tüm krema malzemeleri bir kap içerisinde mikserle çırpılır buzdolabında yarım saat bekletilir.Pankek için yumurta ve şeker çırpılır.sıvı yağ,süt,un,kabartma tozu ve vanilya eklenip tekrar çırpılır.Isıtılmış tavaya harçtan yarım kepçe dökülür hafifçe yayılır pişirilir.Hamur göz göz olunca çok pişmeden diğer yüzü çevrilir.Diğer yüzüde pişince  tavadan alınır.Tüm hamura aynı işlem yapılır.Yapılan pankekler soğumaya bırakılır.Soğuyan pankeklerin bir tanesinin içine krema sıkılır diğeri üstüne kapatılır.Hafifçe bastırılır kenarları hindistan cevizine veya pasta süsüne bulanır.Bütün keklere aynı işlem yapılır.Buzdolabında biraz bekletip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorumlar