MALZEMELER:( 4 Tane )
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım paket yaş maya ( 4 lü mayalardan )
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tere yağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER:
- 1 paket mantar
- 3 tane orta boy domates
- 2 tane kırmızı veya yeşil biber
- 1 tane kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz,karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
MANTARLI PİDENİN YAPILIŞI:
- İlk önce hamur hazırlanır.Yoğurma kabına ılık süt,maya,toz şeker koyulur 5 dakika mayanın aktif hale gelmesi beklenir.Daha sonra yağlar,tuz,yarım bardak ılık su koyulur karıştırılır azar azar un eklenir yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur üstü kapatılıp yarım saat mayalanmaya bırakılır.Bir tavaya sıvı yağ koyulur kuru soğan doğranır hafif kavrulur,biberler ve domatesler eklenir onlarda hafif kavrulur ocağın altı kapatılır.Tuzu,karabiberi,pul biberi eklenir.Yoğurulan hamur 4 bezeye ayrılır, bezeler uzun bir şekilde açılır içlerine mantarlı harçtan eşit şekilde yayılır kenarları katlanır uçları birleştirilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Kenarlarına hafif tere yağı sürülür 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kenarları kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder