KÖZ PATLICAN MEZESİ




MALZEMELER:


  • 4 tane közlenmiş patlıcan
  • Büyük bir kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
 
KÖZ PATLICAN MEZESİNİN YAPILIŞI:

-  Patlıcanlar sapları kopartılır fırın tepsisine dizilir 200 derecede fırında közlenir.Közlenen patlıcanlar kabukları soyulur küçük küçük doğranır.Diğer taraftan sarımsaklı yoğurt hazırlanır,közlenen patlıcanlara katılır güzelce karıştırılır servis tabağına alınır.Küçük bir soslukta zeytin yağı, pul biber ve kuru nane ile kavrulup patlıcan mezesinin üzerine gezdirilir.Servis yapılır.

Afiyet olsun. 

Yorumlar