KÖMBE KURABİYESİ



MALZEMELER:


  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı sıvı yağ
  •  Yarım kilo eritilmiş tere yağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 çay kaşığı karbonat
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kömbe otu (yenibahar,tarçın,mahlep,zencefil,karanfil,muskat,dövülmüş damla sakızı )
  • Yeterince un
ÜZERİ İÇİN:
  • 1 kase susam
KÖMBENİN YAPILIŞI:

-  Kömbe baharatını hazırlamak için yukarıdaki baharatlardan 1 er çay kaşığı havana koyulup dövülür.Yoğurma kabına süt,yoğurt,sıvı yağ ile tere yağı ve şeker koyulur,şeker eriyene kadar karıştırılır.Sonra irmik,kömbe baharatı ve kabartma tozu ile karbonat eklenir,un yavaş yavaş alınır güzelce yoğurulur.Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır yuvarlanır isterseniz elde şekil verip susama batırıp tepsiye dizilebilir,veyahut şekil veren tahtalardan varsa bezeler susama batırılır tahta şekilin içine koyulur bastırılır tepsiye ters çevrilir.Bütün hamur bu şekilde hazırlanır tepsiye dizilir fırında 175 derecede üstleri hafif pembeleşene kadar 20-25 dakika pişirilir.Bu malzemelerden 5-6 tepsi kömbe çıkar daha az yapmak isterseniz malzemeleri azaltabilirsiniz.Ama uzun ömürlü bir kurabiyedir saklama kablarında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Yorumlar