KAZANDİBİ




MALZEMELER:


  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı tere yağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın

KAZANDİBİNİN YAPILIŞI:

-  6 su bardağı süt,toz şeker,nişasta ve pirinç unu derin bir tencereye koyulur, çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar çırpılır,ocakta katılaşana kadar pişirilir.Katılaşan muhallebi içine 1 kaşık tere yağı eklenerek ocağın altı kapatılır muhallebiyi  karıştırarak tere yağı eritilir.1 kaşık tere yağıyla da fırın tepsisinin her yeri yağlanır 4 yemek kaşığı pudra şekeri ile 1 tatlı kaşığı tarçın yağlanan tepsinin her yerine yayılır.Üzerine 2 kepçe muhallebi eşit miktarda dökülür yayılır.Tepsideki karışım ocağın üzerinde çevire çevire orta ateşte yakılır.Yakma işlemi bitince kalan muhallebi tepsinin her yerine eşit dökülür üstü spatula yardımıyla düzeltilir.Tepsi buzdolabında kıvam alması için bekletilir sonra uzun dilimler şeklinde kesilir spatula yardımıyla kıvırarak rulo yapılır.Servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.

Yorumlar