KABAK İÇİ KAVURMASI





MALZEMELER:


  • 1 kilo kabağın içi
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz,karabiber
ÜSTÜ İÇİN:
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
KABAK İÇİ KAVURMASININ YAPILIŞI :

-  Kabaklar yıkanıp kabukları soyulur,ufak ufak doğranır.Tencereye zeytin yağı koyulur kuru soğan doğranır kavrulur,kırmızı biber doğranıp soğanlara eklenir birlikte kavrulur.Sonra salça ile biber salçası eklenir,hepsi birlikte kavrulur,kabaklar eklenir,kabaklarlada biraz kavrulduktan sonra 2  bardak su eklenir.Tuzu,karabiberi koyulur kısık ateşte yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişirilir.Servis tabağına alınır sarımsaklı yoğurt yapılır üstüne dökülür servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar