MALZEMELER:
- 1 kilo kabağın içi
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Tuz,karabiber
ÜSTÜ İÇİN:
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
KABAK İÇİ KAVURMASININ YAPILIŞI :
- Kabaklar yıkanıp kabukları soyulur,ufak ufak doğranır.Tencereye zeytin yağı koyulur kuru soğan doğranır kavrulur,kırmızı biber doğranıp soğanlara eklenir birlikte kavrulur.Sonra salça ile biber salçası eklenir,hepsi birlikte kavrulur,kabaklar eklenir,kabaklarlada biraz kavrulduktan sonra 2 bardak su eklenir.Tuzu,karabiberi koyulur kısık ateşte yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişirilir.Servis tabağına alınır sarımsaklı yoğurt yapılır üstüne dökülür servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder