MALZEMELER:
- 2 kilo taze kabak
- 2,5 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım kilo yağlı kuşbaşı doğranmış et veya kıyma et
- 2 tane kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 tane domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limonun suyu
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz,karabiber,kimyon,yenibahar
ÜSTÜ İÇİN:Yarım çay bardağı sıvı yağ
ETLİ KABAK DOLMASININ YAPILIŞI:
- Kabaklar yıkanır ikiye bölünür içleri oyulur.Derin bir kap içerisine bulgur koyulur,içine minik doğranmış kuşbaşı et veya kıyma (tercihinize bağlı ) salça,biber salçası,ekşi,baharatlar,tuz,şeker,zeytin yağı eklenir.Yeşillikler temizlenir yıkanıp doğranır,soğan ve sarımsaklar,domatesler doğranır malzemelerin içine katılır.Bütün malzemeler güzelce karıştırılır kabakların içlerine yarısından biraz fazla doldurulur ağızları domatesle kapatılır tencereye dizilir.Üstlerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ dökülür,dolmalar dağılmasın diye üstlerine düz bir tabak kapatılır.Dolmaların 3 parmak üstüne çıkacak şekilde su koyulur.Pişmeye bırakılır kaynara çıkana kadar orta ateşte kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte bir saat pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder