ELMALI KOKOŞ KURABİYE




MALZEMELER: 


  • HAMURU İÇİN:
  • 250 gram tere yağı veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İÇ MALZEMELERİ:
  • 4 tane elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN:
  • 1 su bardağı pekmez ( biraz su ile açılır )
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
ELMALI KOKOŞ KURABİYENİN YAPILIŞI:

-  İlk olarak elmalı harç hazırlanır.Elmalar rendelenip şekerle güzelce pişirilir,içine tarçında eklenip soğumaya bırakılır.Hamuru için bütün malzemeler yoğurma kabına koyulur karıştırılır yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurulur.Yoğurulan hamur merdaneyle açılır su bardağı yardımıyla kesilir aralarına elmalı harçtan koyulur ikiye kapatılır 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.Soğumaya bırakılır.Soğuyan kurabiyeler önce pekmezli suya ardından hindistan cevizine bulanır.

Afiyet olsun.

Yorumlar