MALZEMELER:
- 4 kilo çilek
- 2,5 kilo toz şeker
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
- 1 tane aspirin
ÇİLEK REÇELİNİN YAPILIŞI:
- Ben dört kilo çilek kullandım.Siz kullanacağınız çileğe göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.Çilekler güzelce yıkanır temizlenir büyük çilekler ikiye bölünür tencereye bırakılır.Bütün çilekler koyulduktan sonra şekerler üstüne dökülür,3-4 saat bekletilir.Çilekleri şekerde bekletmemizdeki amaç meyvelerin şekerde sertleşmesidir böylece çilekler kaynarken ezilmezler.Daha sonra ocağın altı açılır reçel kaynara çıkana kadar gür ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 saat on dakika kaynatılır,kaynarken sürekli üstünde oluşan köpükler alınır.Reçeli ocaktan almadan 15 dakika önce yarım çay kaşığı limon tuzu ile bir aspirin ezilip içine atılır.( aspirin atılmasındaki amaç reçelin barlanmaması uzun ömürlü olması içindir ) 15 dakika sonra ocağın altı kapatılır.Reçel iyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurulur ağızları sıkıca kapatılıp yerine bırakılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder