ZERDE





MALZEMELER:


  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı hasbir(safran)çiçeği
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Su
ZERDENİN YAPILIŞI:

- Pirinçler güzelce yıkanıp tencereye koyulur,2 su bardağı şekerde koyulur 2 litreye yakın su eklenir pişmeye bırakılır.Hasbir dediğimiz aktarlarda satılan bir çiçeğin kurutulmuş halidir.Hasbir sosluğun içine koyulur üzerine su doldurulur rengini verene kadar kaynatılır.Hasbirler beyaz olup rengini verince süzgeçten süzülüp kaynayan pirinçlerin içine dökülür.Pirinçler iyice eriyene kadar pişirilir suyuda biraz katılaşır.Sonra bir kasenin içine 2 yemek kaşığı nişasta birazda su koyulur nişasta açılır zerdenin suyundan 2-3 kaşık içine katılır karıştırılır zerdenin içine dökülür hızlı hızlı karıştırılır.5-6 dakika daha pişirilir kıvam alınca ocağın altı kapatılır.Zerdeler kaselere koyulup soğuması için bırakılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar