ÜZLEMELİ PİRİNÇ PİLAVI




MALZEMELER:


  • PİLAVI İÇİN:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
ÜZLEMESİ İÇİN:
  • 2 su bardağı ıslatılmış nohut
  • 2 su bardağı sarı üzüm
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tere yağı
ÜZLEMELİ PİLAVIN YAPILIŞI:
  
-  İlk önce pilav pişirilir.Pirinçler tuzlu suda yarım saat ıslatılır.Tencereye zeytin yağı koyulur pirinçler içine koyulur güzelce kavrulur suyu,tuzu eklenir pişmeye bırakılır.Pilav suyunu çekince tencerenin ağzı kapatılır dinlenmeye bırakılır.Üzlemesi için ıslatılmış nohutlar kabukları soyulup ikiye bölünür düdüklüye koyulup 20 dakika haşlanır.Haşlanan nohutlar tencereye boşaltılır içine üzümler yıkanıp koyulur,nohutlarla üzümler beraber 10 dakika kadar pişirilir içine 1 bardak pekmez ve 1 çay bardağı şeker koyulur 10 dakika kadar pekmezle pişirilir,içine 1 yemek kaşığı tere yağı koyulur biraz karıştırdıktan sonra ocağın altı kapatılır.Dinlenen pilav servis tabağına alınır üstüne üzlemeden koyulup servis edilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar