MALZEMELER:
- KEKİ İÇİN:
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında bırakılmış )
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 1 fiske tuz
KREMASI İÇİN MALZEMELER:
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krema (200 ml )
- 3 çorba kaşığı toz şeker
KARAMEL SOS İÇİN MALZEMELER:
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tere yağı
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nişasta
TRİLEÇENİN YAPILIŞI:
- İlk önce keki yapılır.Yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılır,sarılar toz şekerle krema haline gelene kadar çırpılır,ılık su ilave edilir çırpmaya devam edilir,kabartma tozu,un,vanilya elenerek ilave edilir iyice karıştırılır.Başka bir kapta yumurtaların beyazları bir fiske tuzla beraber kar beyaz olana kadar çırpılır.Tahta kaşık yardımıyla yumurtaların beyazı kek karışımına yavaş yavaş karıştırılarak katılır yağlı kağıt serilmiş borcama ( 40 x 27 cm büyüklüğünde )dökülür.Borcam tezgaha yavaş yavaş bir kaç defa vurulur içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın diye daha sonra 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar fırının kapağı açılmadan pişirilir.Kreması için süt,krema ve şeker çırpılır.Kek dilimlenir kremadan kepçe yardımıyla her yerine dökülür buzdolabında 2-3 saat bekletilir.Karameli için 6 yemek kaşığı şeker tavada karıştırmadan kısık ateşte eritilir.Arada tava sallanır yanmasın diye şekerin rengi bal rengi olur.Şeker eriyince yarım bardak ılık su koyulur,1 tatlı kaşığı tere yağı eklenir,yarım bardak suya da 1 tatlı kaşığı nişasta koyulur karıştırılır nişasta eriyince karemelin içine katılır 6 dakika pişirilir.Karemelimiz hazırdır.Servis yapılacağı zaman keklerin üzerine karamel dökülüp servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder