MALZEMELER:
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 8 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 80 gram bitter çikolata
ÜZERİ İÇİN:
- Yarım çay bardağı çekilmiş fındık
TENCEREDE FİNCANDA SUFLENİN YAPILIŞI:
- Geniş bir tencereye yaklaşık 3 parmak yüksekliğinde su koyulur kaynamaya bırakılır.Bir kap içerisine yumurta ve toz şeker koyulur köpürene kadar çırpılır.Sonra yağ,süt,un,kakao,vanilya ve kabartma tozu eklenir karıştırılır.Fincanlar yağlanır hazırlanan kek harcı fincanlara paylaştırılır.Fincanlar ağzına kadar doldurulmaz yarısından biraz fazla koyulur.Çikolata kırılıp fincanlara paylaştırılır.İçlerine atılır.Kaynamakta olan suya fincanlar oturtulur.Su fincanların yarısına kadar gelmelidir.Tencerenin kapağı kapatılır ve 10 dakika pişmeye bırakılır.Kabarıp piştiğinde fincanlar tencereden alınır.Üstlerine fındık serpilir sıcak olarak servis edilir.Üstlerine pudra şekeride serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder