TAVUKLU ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI




MALZEMELER:


  • 6 tane tavuk but
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Yarım limon
  • Tuz,karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı tere yağı

TAVUKLU ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVININ YAPILIŞI:

-  Tavuk butları tencereye koyulur suda koyulur içine 5-10 damla limon suyu sıkılır,karabiber,tuz atılır haşlanmaya bırakılır.Pilav yapacağımız tencereye zeytin yağı ile 1 kaşık tere yağı koyulur tel şehriyeler içine dökülür kavrulur sonra bulgurlar dökülür kavrulur.Haşlanan butların suyundan bulgurların üstüne dökülür.Bulgurların üstüne 2 parmak çıkacak kadar su koyulur.Eğer tavuğun suyu az gelirse normal sudan da koyulur.İçine tuz ve karabiber atılır bulgurlar suyunu çekene kadar pişirilir.Bulgurlar pişince tencerenin ağzı kapatılır pilav dinlenmeye bırakılır.Pişen butlar temizlenir tavaya koyulur içine 1 kaşık tere yağı ve birazda zeytin yağı koyulup etler hafif kavrulur içine biraz tuz,birazda karabiber atılır karıştırılır.Pişen pilav servis tabağına alınır üstüne kavrulan etlerden koyulur servis edilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar