MALZEMELER:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tane yumurta
- Yarım tane limon
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon
ŞERBETLİ CEVİZLİ İRMİK TATLISININ YAPILIŞI:
- İlk önce şerbet hazırlanır.Şekerle su bir tencereye koyulur içine birkaç damlada limon sıkılır ocağın üstüne koyulur.Şerbet kaynara çıkınca 15 dakika kadar kaynatılır biraz koyu kıvamlı bir şerbet olacaktır.Şerbet soğumaya bırakılır.Derin bir kap içerisine yoğurt,sıvıyağ,irmik,yumurta ve un hariç diğer malzemeler koyulur birkaç damla limon sıkılır karıştırılır un yavaş yavaş eklenir yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur 15 dakika kadar dinlendirilir.Sonra hamur tezgaha alınır rulo yapılıp 4 eşit parçaya bölünür tezgaha irmik serpilir bir beze alınır irmiğe bulanarak uzun bir rulo yapılır elle üstüne bastırılır içine cevizden serpilir tekrar rulo yapılır üstüne tekrar bastırılır dilim dilim kesilir tepsiye dizilir.4 bezede bu şekilde yapılır tepsiye dizilir.Üstleri irmikli olduğu için üstlerine hiç bir şey sürmeye gerek kalmıyor tatlılar 180 derecede üstleri kızarana kadar pişirilir.Tatlımız sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbet tatlının her yerine dökülür soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder