PEYNİRLİ KIZARTMA




MALZEMELER:


  • Yarım kilo un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kadar yaş maya
  • Tuz,aldığı kadar ılık su
İÇİ İÇİN:

  • Peynir (beyaz peynir,ev peyniri,lor peyniri)
KIZARTMAK İÇİN:

  • Sıvı yağ

PEYNİRLİ KIZARTMANIN YAPILIŞI:

-  Un,yoğurt,tuz ve sıvı yağ bir kabın içerisine koyulur.Maya bir bardak ılık suyun içi bırakılır karıştırılır ve unun içine dökülür sonra yavaş yavaş ılık su alınarak yumuşak bir hamur yoğurulur.Yarım saat kadar dinlendirilir.Cevizden büyük bezeler yapılır.Merdaneyle yuvarlak açılır bir kenerına arzu ettiğiniz herhangi bir peynirden koyulur,ikiye katlanıp çatalla kenarlarına bastırılır.Hamurlar açılmasın peynirleri akmasın diye kenarları iyice kapatılıp çatalla kenarlarına bastırılır.Bütün bezeler bu şekilde yapılır.Kızgın yağda kızartılır.( Çok azda olsa maya koymamızın sebebi hamurları kızartırken fazla yağ çekmemesi içindir.)

Afiyet olsun.

Yorumlar