MALZEMELER:
- 1 paket yufka (3 tane )
- 3 tane orta boy patates
- 1 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber,kimyon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- SOSU İÇİN MALZEMELER:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER:
- 1 yumurta,çörek otu
- PATATESLİ RULO BÖREĞİN YAPILIŞI:
- Patatesler haşlanır ezilir.Tavaya sıvı yağ koyulur,kuru soğan doğranır kavrulur salça,biber salçası eklenir soğanlarla beraber kavrulur,ezilen patatesler,tuz ve baharatları eklenir hepsi beraber karıştırılır.Yufkalardan bir tanesi açılır içine sıvı yağ ile süt karıştırılıp her yerine fırçayla sürülür.Yufka ikiye katlanır yarım ay şeklinde olur,uzun olan tarafına patatesler koyulur yayılır ,patatesli tarafından uç tarafa doğru rulo yapılır dilim dilim kesilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır.Üstlerine yumurta sürülür,çörek otu serpilir.Fırında 200 derecede üstleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder