NEVZİNE TATLISI




  • MALZEMELER:
  • HAMURU İÇİN:
  • 125 gram oda sıcaklığında bırakılmış tere yağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER:
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi
  • Bir kaç damla limon suyu
NEVZİNE TATLISININ YAPILIŞI:

-  Önce şerbet hazırlanır.Şeker,su tencereye koyulur kaynamaya bırakılır.Şerbet kıvamına gelene kadar 10-15 dakika kaynatılır,kaynamaya yakın bir kaç damla limon suyu sıkılır.1-2 dakika daha kaynatılır ocağın altı kapatılır.Yarım su bardağı üzüm pekmez şerbetin içine dökülür karıştırılır soğumaya bırakılır.Hamuru için un hariç bütün malzemeler karıştırma kabına koyulur yavaş yavaş un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur yağlanmış tepsiye veya fırın kabına bastırılarak hamur yayılır üzerine çatal ile çizilerek şekil verilir.Tatlı 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Fırından çıkartılan tatlının ilk sıcağı gidince dilimlenir soğuk şerbet her yerine gezdirilir.Şerbetini çeken tatlı servis edilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar