MALZEMELER:
- 300 gram kuşbaşı doğranmış et
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tane kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tere yağı
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
- Tuz,karabiber
ETLİ PİRİNÇ PİLAVININ YAPILIŞI:
- Kuşbaşı doğranmış etler tencereye koyulur üstüne 2 su bardağı su eklenir etler kısık ateşte pişmeye bırakılır.Etler suyunu çekince tencereye zeytin yağı koyulur kuru soğan ufak ufak doğranır etlerle birlikte kavrulur.İyice kavrulan soğanlara salça eklenir salçaylada beraber kavrulur.Sonra pirinçler yıkanıp içine atılır etlerle ve soğanlarla biraz karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı su eklenir.Tuzu,karabiberi koyulur pişmeye bırakılır.Orta gözde kısık ateşte pişirilir pirinçler suyunu çekince pilavın üstüne 1 yemek kaşığı tere yağı bırakılır ocağın altı kapatılır. (Böyle tencerenin kapağı açılınca mis gibi tere yağı kokar )Tencerenin kapağı kapatılır.Pilav dinlenmeye bırakılır.Yarım saat dinlenmesi yeterli olacaktır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder