MALZEMELER:
- 4 tane orta boy kabak
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 su bardağı su
ZEYTİN YAĞLI KABAK YEMEĞİNİN YAPILIŞI:
- Kabaklar yıkanıp 4 de bölünür küp küp doğranır tavaya zeytin yağı koyulur soğan ve kırmızı biber doğranıp tavada kavrulur,kabaklar da eklenir biraz kabaklarla da kavrulur.Sonra domates salçası ile biber salçası eklenir.Salçayla biraz karıştırılır,1 su bardağı su koyulur,tuzu karabiberi eklenir ocağın altı kısılır kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder