MALZEMELER:
- 3 tane yumurta(oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yarım portakalın suyu
- 1 çay bardağı sarı üzüm
- 1 tane kabartma tozu,1 çay kaşığı karbonat
- 1 tane vanilya
- Aldığı kadar un
ÜZÜMLÜ PORTAKALLI KEKİN YAPILIŞI:
- Oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtalar derin bir kaba kırılır,şekerde içine koyulur mikserle beyaz olana kadar çırpılır.Sonra sırayla süt,su,sıvı yağ katılır çırpılır.Bir portakalın kabuğu rendelenir,yarısınında suyu sıkılır.Üzümler dibine çökmesin diye una bulanır sonra karışımın içine katılır.En son un,kabartma tozu,karbonat ve vanilya elenip keke katılır kaşıkla karıştırılır.Kek kalıbı yağlanıp karışım kalıba dökülür.160 derecede ısıtılmış fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder