MALZEMELER:
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber,kimyon,yenibahar
- 5 su bardağı su
UN ÇORBASININ YAPILIŞI:
- 2 yemek kaşığı un kokusu çıkana kadar kavrulur bir kasenin içine koyulur.Tencereye zeytin yağı ve domates salçasıyla biber salçası koyulur iyice kavrulur. 5 bardak su eklenir varsa 1 bardağı et suyu veya tavuk suyu olursa daha lezzetli ve besleyici olur. Çorba kaynara çıkınca kavrulan un sulandırılıp çorbaya eklenir çorba katılaşır.Yeteri kadar tuz eklenir,baharatlardan çok az çay kaşığının ucuyla koyulur 1-2 dakika kaynatılıp ocağın altı kapatılır.Sıcak sıcak limonla servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder