TAVUK SOTE





MALZEMELER:


  • 1 kilo tavuk göğüs eti
  • 2 tane domates 
  • 1 tane yeşil,1 tane kırmızı biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tutam kekik
  • 1,5 çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber,tuz
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ veya zeytin yağı

TAVUK SOTENİN YAPILIŞI:

-  Büyük bir tavanın içine sıvı yağ koyulur.Tavuk etleri kare kare doğranır,tavanın kapağı kapatılır ocağın altı kısılır,tavuk etleri suyunu çekene kadar pişirilir.Etler suyunu çekince sarımsaklar doğranır,salçası eklenir kavrulur.Biber,domates doğranır,bütün malzemeler beraber kavrulur.Pul biber,kekik,köri,tuz ve karabiberi eklenir,etler ve bütün malzemeler iyice pişince ocağın altı kapatılır.Sıcak olarak servis edilir.


Afiyet olsun.

Yorumlar