MALZEMELER:
- 1,5 litre süt
- 200 gram tere yağı veya margarin
- 6,5 fincan un
- 1,5 bardak toz şeker
- 1 tane vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi
SADE TAVUK GÖĞSÜNÜN YAPILIŞI:
- Tencereye tere yağı veya margarin koyulur eritilir 6 fincan un eklenir iyice kavrulur,un kendini bırakana kadar yani gevşeyene kadar kavrulur.Unun rengi dönmeden süt ilave edilir kaynara çıkana kadar top top olmasın diye karıştırılır,kaynara çıkınca katılaşır şekerle vanilya ilave edilir.1-2 dakika daha pişirilir ocağın altı kapatılır.Tatlı derin bir kabın içine dökülür soğumaya bırakılır.Üstünün kaymak tutmaması için soğuyana kadar arada bir karıştırılır.İyice soğuyunca mikserle 15 -20 dakika kadar çırpılır.Tatlıyı dökeceğiniz tepsi veya borcamın altına yarım bardak hindistan cevizi serpilir üstüne tatlı dökülür üstüne tekrar hindistan cevizi serpilir buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakılır.Sonra dilim dilim kesilir servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder