PEYNİRLİ KÖMBE





MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2,5 su bardağı un

İÇ HARCI İÇİN:

  • 1 kase peynir ( beyaz,lor,ev peyniri )
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
ARA KATLARI İÇİN:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 75 gram tere yağı
ÜSTÜ İÇİN:

  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Çörek otu
PEYNİRLİ KÖMBENİN YAPILIŞI:

-  İlk önce hamur yoğurulur.Ilık su yoğurma kabına koyulur tuz,şeker ve maya içine koyulur karıştırılır 5 dakika mayanın açılması beklenir sonra un alınarak yumuşak bir hamur yoğurulur üzeri kapatılarak yarım saat mayalanmaya bırakılır.Ara katları için tere yağı eritilir içine sıvı yağda katılır.Mayalanan hamurun havası alınır hamur iki eşit parçaya bölünür.Bölünen parçalar tekrar 4 der parçaya bölünür toplam 8 parça hamurumuz olur.Hamurlar tek tek açılır fırın tepsisi yağlanır açılan hamurlar tepsiye döşenir aralarına tere yağı dökülür fırçayla her yerine sürülür 4 üncü hamurun üstüne peynirle toz biber katılıp serilir her yerine yayılır.Sonra yine kalan bezeler tek tek açılıp aralarına tere yağı serpilir dört kat daha tamamlanır en üstüne 1 yumurta,2 kaşık zeytin yağı ve 1 tatlı kaşığı yoğurt karıştırılıp böreğin her yerine dökülür fırçayla her yerine yayılır.Dilim dilim kesilir çörek otu serpilir.Çörek otu sevmiyorsanız serpmeye bilirsiniz de tercihinize bağlıdır.Susam da serpebilirsiniz 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.Sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar