KIBRIS TATLISI




MALZEMELER:


  • KEKİ İÇİN:
  • 3 tane yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz krem şanti
ŞERBETİ İÇİN:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
KIBRIS TATLISININ YAPILIŞI:

- Tatlının önce şerbeti kaynatılır.Şekerle su tencereye koyulur kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatılır.Limon suyu eklenir karıştırılır soğuması için bırakılır.Kek hazırlanır.Oda sıcaklığında bekletilen yumurtalara şeker ilave edilir iyice şekerler eriyene kadar karıştırılır.Sırasıyla kekin bütün malzemeleri eklenir karıştırmaya devam edilir.Pişireceğiniz kap yağlanır kek dökülür önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir.Fırından çıkartınca soğuk şerbet üzerine dökülür.Şerbeti çekmesi beklenir.Kreması için süt,nişasta,toz şeker tencereye koyulur kısık ateşte karıştırarak pişirilir.Katılaşınca vanilya eklenir karıştırılıp ocaktan alınır.Ocaktan alınınca toz krem şanti eklenip çırpılır.Krema soğuyan kekin üzerine sürülür hindistan ceviziyle süslenir servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar