BULGUR PİLAV



MALZEMELER:


  • 1 kase pilavlık bulgur
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz,karabiber,kimyon
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı  tere yağı

BULGUR PİLAVININ YAPILIŞI:

-  Pilav yapacağımız tencereye zeytin yağıyla tere yağı koyulur ocağın altı yakılır.Kuru soğan doğranır kavrulur,domates salçasıyla biber salçası da soğanların içine katılır kavrulur.Bulgurlar yıkanıp içine dökülür salçayla beraber bulgurlar da kavrulur,bir bardak et suyu veya tavuk suyu koyulur,bir bardakta normal sıcak su koyulur.Tuzu ve baharatları eklenir orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Suyunu çekince ocağın altı ve tencerenin ağzı kapatılır pilav yarım saat dinlenmeye bırakılır.
Sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.




















Yorumlar