MALZEMELER:
- 5 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tere yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- 3 adet yumurta
ALMAN OMLETİNİN YAPILIŞI:
- Patatesler küçük küpler halinde doğranır tencereye koyulur üstüne çıkacak şekilde su koyulur,tuz atılır ocağın altı yakılır.Patatesler suyunu çekene kadar pişirilir.Patatesler yumuşayınca ocağın altı iyice kısılır tereyağı eklenir bir defa karıştırılır sonra peynirler eklenir patatesleri ezmeden 1-2 defa karıştırılır.Yumurtalar başka bir yerde kırılıp çırpılır sonra peynirli patateslerin içine dökülür hafif karıştırılır.Pişince ocağın altı kapatılır,tencerenin ağzı kapatılır 5 dakika kadar bekletilir.Sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder