MALZEMELER:
- 1 paket margarin veya tere yağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 yemek kaşığı sirke
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 yumurta sarısı içine,beyazı üstüne
- Aldığı kadar un
- Üzeri için beyaz susam
TUZLU KURU PASTANIN YAPILIŞI:
- Yoğurma kabında yumurta sarısı ile pudra şekeri karıştırılır.Sonra un hariç bütün malzemeler katılır karıştırılır un yavaş yavaş eklenir hamur kulak memesi kıvamına gelince un daha koyulmaz hamur yoğurulur.Bezeler yapılır tezgahın üzerinde uzun bir şekilde yuvarlanır sonra üstü oklava yardımıyla düzleştirilir,bıçakla dilim dilim kesilir kurabiyeler önce yumurta beyazına sonra susama batırılır tepsiye dizilir 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder