MALZEMELER:
- 600 gram tuzsuz peynir
- 2 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 125 gram tere yağı
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
ŞERBETİ İÇİN:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
PEYNİRLİ İRMİK HELVASININ YAPILIŞI:
- Şeker ile su küçük bir tencereye koyulup kaynara çıkınca altı kapatılır. Başka bir tencereye tere yağı ile zeytin yağı koyulur,tere yağı eriyince 2 yemek kaşığı un koyulur biraz 2-3 dakika kadar kavrulur,irmik eklenir unla beraber iyice irmik kavrulana kadar kavrulur.Unla irmik kendini bırakınca ocağın altı kısılır şerbeti yavaş yavaş dökülür bir taraftanda helva hızlı hızlı karıştırılır.Karıştıra karıştıra şerbeti çeker, tuzsuz peynir dilimlenir helvaya eklenir peyniri ezmeden yavaş yavaş helvayla peynir karıştırılır.Peynirle helva 2-3 dakika kadar pişirilir ocağın altı kapatılır.Helva 5 dakika kadar dinlendirilir sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder