PETİBÖR BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜ





MALZEMELER:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram tere yağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 parça damla sakızı
ÜSTÜ İÇİN:
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
PETİBÖR BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜNÜN YAPILIŞI:

- Tencereye tere yağı ve un koyulur,un kendini bırakıp gevşeyene kadar kavrulur.Un rengini dönmeden süt ilave edilir karıştıra karıştıra katılaşana kadar kaynatılır.Kaynara çıkınca şeker,damla sakızı ve vanilya ilave edilir 2-3 dakika daha pişirilir ocaktan alınır.Muhallebi soğumaya bırakılır iyice soğuyunca mikserle 10 dakika kadar çırpılır.Üstüne kakaolu bisküviler ronda da çekilip her yerine serpilir.Buzdolabında 2-3 saat donması için bekletilir.Sonra dolaptan çıkartılır dilim dilim kesilip servis edilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar