KAYSERİ İÇLİ KETESİ



MALZEMELER:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta ( 1 tanesinin sarısı üstüne )
  • 1 paket yaş veya kuru maya 
  • 5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çörek otu
  • Aldığı kadar un
İÇİ HARCI İÇİN:

  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

KAYSERİ İÇLİ KETESİNİN YAPILIŞI:

- Derin bir kaba sıcak su,süt,sıvı yağ ,2 yumurtanın  birinin sarısı üstü için ayrılır diğerleri içine katılır,tuzu,şekeri koyulur karıştırılır en son maya katılır maya eriyene kadar karıştırılır maya eriyince unu azar azar eklenir cıvık ele yapışan bir hamur yoğurulur yarım saat kadar üstü kapatılıp mayalanmaya bırakılır.İç harç hazırlanır.Bir tavanın içine sıvı yağ ile un koyulur yarım tatlı kaşığı tuz atılır ocakta hafif kavrulur.Hamur mayalanınca yoğurma kabından içe doğru hafif havası alınır avuç ortası büyüklüğünde bezeler yapılır.Bezelerin üzerine bastırılarak ortasına iç harçtan koyulur hafif yayılır beze tekrar top yapılır yuvarlanır tepsiye koyulur.Tepside bezelerin üstüne bastırılır çatalla bir kaç yerinden çatallanır. Bütün bezeler bu şekilde yapılır,üstlerine yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilir.(yumurta sarısının kokmaması için 1 tatlı kaşığı sütle yumurta sarısını karıştırabilirsiniz) Keteleri 15 dakika kadar tepside bekletip daha güzel kabarır önceden ısıtılmış fırında 200 derecede keteler kabarıp üstleri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar