KALBURABASTI TATLISI





MALZEMELER:


  • 125 gram margarin veya tere yağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 tane vanilya
  • 1 su bardağı ceviz
  • Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu
KALBURABASTI TATLISININ YAPILIŞI:

- İlk önce şerbet kaynatılır.Şekerle su tencereye koyulup kaynara çıktıktan sonra 20 dakika kısık ateşte kaynatılır ocaktan almaya yakın 4-5 damla limon suyu damlatılır 2-3 dakikada öyle kaynatılır ocaktan alınır soğumaya bırakılır.Tere yağı,sıvı yağ,yoğurt,irmik ve yumurta yoğurma kabına koyulur karıştırılır içine azar azar un ilave edilir kabartma tozu,vanilya ve tuz koyulur yumuşak bir hamur yoğurulur  ceviz büyüklüğünde bezeler alınır rendenin ince tarafına beze koyulur üstüne bastırılır içine ceviz koyulur iki tarafı cevizin üstüne kapatılır beze ele alınıp ters çevrilip tepsiye dizilir.Bütün hamur bu şekilde yapılır tepsiye dizilir 190 derecede üstleri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Tatlı sıcak şerbet ılık bir şekilde üstüne dökülür.Tatlısını çektikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar