EV YAPIMI EKMEKLER



MALZEMELER:


  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

EV YAPIMI EKMEKLERİN YAPILIŞI:

- İlk önce su,şeker ve maya karıştırılır 5 dakika aktif hale gelmesi için bekletilir.Daha sonra diğer malzemeler eklenir un azar azar dökülerek yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur 1 saat üzeri örtülüp mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamurun havası alınır  10 dakika kadar daha dinlendirilir.Tepsiye un serpilir hamurlara istediğiniz şekli verip belirli aralıklarla tepsiye dizilir,üstleri bıçakla çizilir.Üstlerine tekrar un serpilir fırında 200 derecede üstleri kızarana kadar pişirilir.Yalnız ekmeklerin yumuşak pişmesi için fırının içine ısıya dayanıklı bir kaba su doldurup koyulur.Böylece üstleri çıtır içleri yumuşacık ekmekler pişirilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar