ETLİ KURU FASULYE



MALZEMELER:


  • Yarım kilo geceden ıslatılmış fasulye
  • 300 gram kuşbaşı doğranmış parça et
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağından biraz eksik zeytin yağı
  • Tuz,karabiber

ETLİ KURU FASULYENİN YAPILIŞI:

- Düdüklü tencereye zeytin yağı ve etler koyulur etler kavrulurken kuru soğan doğranır etle beraber kavrulur,salça ve biber salçası eklenir hepsi beraber kavrulur fasulyeler koyulur fasulyenin üstüne çıkacak şekilde su koyulur.Tuzu,karabiberi eklenir düdüklünün ağzı kapatılır kaynara çıktıktan sonra 15-20 dakika pişirilir ocağın altı kapatılır.Tencerede pişirirseniz eğer aynı işlemler yapılır yemek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar