BEZELYELİ PATATES YEMEĞİ



MALZEMELER:


  • 1 su bardağı bezelye
  • 5 tane orta boy patates
  • 2 tane havuç
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
  • Tuz,karabiber
BEZELYELİ PATATES YEMEĞİNİN YAPILIŞI:

- Tencereye zeytin yağı ve kuru soğan doğranıp koyulur,güzelce kavrulur,salçası,biber salçası eklenir salça ilede kavrulur.Havuçlar yıkanıp dörde bölünüp doğranır salçayla soğana eklenir biraz havuçlar da kavrulur sonra patatesler soyulup kare kare doğranır onlarda eklenir hepsi beraber karıştırılır üstlerine 3-4 parmak çikacak şekilde su koyulur,tuzu,karabiberi atılır kısık ateşte pişmeye bırakılır.Ben konserve bezelye kullandığım için pişmeden 6-7 dakika önce bezelyeleri ekledim.Siz çiğ bezelye koyacaksanız eğer yemek pişmeye başladıktan 15-20 dakika sonra bezelyeleri koyabilirsiniz.Yemek iyice suyunu çekince pişmesi kontrol edilip ocağın altı kapatılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar