MALZEMELER:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı Türk kahvesi
- 1 tane vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
TÜRK KAHVELİ DAMLA ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE:
- Derin bir kap içerisine yumurta ve şeker koyulur mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.Kurabiyelerin çatlaması için bu işlem çok önemlidir.Daha sonra un hariç diğer malzemeler koyulur karıştırılır un azar azar ilave edilir yumuşak bir hamur yoğurulur fırın tepsisi yağlanır ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır tepsiye dizilir 180 derecede pişirilir.Kurabiyeler kabarınca ve çatlamaya başlayınca altı düz bir bardakla kurabiyelerin üstüne hafifçe bastırılır sonra 15 dakika kadar daha pişirilir kurabiyeler fırından çıkartılır soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder